Ozeni se Cetvratak, 2024-03-28, 11:27 AM
Welcome Gost | RSS
Site menu

Kategorije
Lepota i Zdravlje [2]
Ljubav i Seks [5]
Lekovite biljke [0]
Vicevi - SmS [0]
Tracevi [0]

Mini cat
200

Anketa
Kako ocenjujete sajt
Ukupno odgovora: 2

Statistika

Na sajtu je trenutno: 1
Gost 1
Clanova 0

Populano

Main » 2010 » Januar » 10 » Vasa velika ljubav Vi
2:26 PM
Vasa velika ljubav Vi
Vaša velika ljubav - vi 

Sigurno vam se nekad desilo da napravite neku grešku. Moguće je da ste probali da je zabašurite pred drugima - da niko ne primeti da ste pogrešili - ali ste sebe verovatno počastili, u sopstvenim mislima, ne baš lepim nazivima. Bilo vam je neverovatno da ste napravili takvu grešku, takvu glupost. Recimo, na nekoj proslavi svoje firme na koju je bilo dozvoljeno dovesti i partnera/partnerku upoznali ste voljenu osobu sa svojim bitnim saradnikom - a pogrešno ste rekli saradnikovo ime. Onda ste se celo veče nervirali zbog tako glupe greške. 

U čemu je ovde problem kada je normalno da se iznervirate kad napravite glupu grešku? Nije problem ako vam zasmeta što ste pogrešili, naprotiv - veći problem bio bi da čak i sebi odbijete da priznate da ste napravili grešku. Međutim, jeste problem ako sebi celo veče, ili cele nedelje, ili celog meseca, prebacujete zbog jedne greške koja čak nema ni krupne posledice - izvinite se saradniku zbog greške i završite s tim. Zaista nema nikakve koristi, ni za vas ni za bilo koga drugog, ako vas izjedaju ne baš lepe reči koje ste pre pet godina uputili majci kada vas je jako iznervirala. 

Problem s konstantnim prebacivanjem sebi zbog raznoraznih grešaka (a grešiti je ljudski, što znači da svi bar povremeno napravimo grešku - eto jako mnogo povoda za prebacivanje sebi) jeste to što time sebi smanjujete samopouzdanje, što učite sami sebe da ste loša i nesposobna osoba koja ne zaslužuje ljubav. To vam, između ostalog, može uništiti izglede na iole dobru ljubavnu vezu - ako verujete da niste vredni ljubavi, podsvesno ćete birati partnere koji će se loše ponašati prema vama - partnere koji će vas tretirati kao nešto bezvredno. 

Zato, pre nego što možete da zaista zavolite nekog drugog i da imate lepu i dobru vezu, morate naučiti da volite sebe. Morate naučiti da ste uz sve svoje mane (a svako ih ima i svako bi trebalo da se trudi da se te mane ne ispoljavaju) dobra osoba vredna ljubavi. Tada će se naći i neko ko će vas voleti i koga ćete vi moći da volite i s njim/njom budete srećni. Zvuči egoistično, ali ljubav prema samom sebi zaista treba da bude ljubav za ceo život - da bi nam i sve ostale ljubavi, pa i ljubav prema partneru/partnerki, mogle da dođu.
Category: Ljubav i Seks | Views: 1159 | Added by: 007 | Tags: velika, ljubav | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login forma

Pretrazi

Kalendar
«  Januar 2010  »
NePoUtSrCePeSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arhiva

Prijatelji
  • Create your own site

  • Copyright ozenise.ucoz.net © 2024Website builderuCoz